2023. augusztus 22., kedd

Lokális SEO: A helyi vállalkozások online láthatóságának növelése

A lokális SEO, vagy helyi keresőoptimalizálás az a folyamat, amelynek során egy vállalkozás honlapját és online jelenlétét oly módon optimalizálják, hogy a helyi keresésekben magasabban jelenjen meg. Ez különösen azoknak a vállalkozásoknak fontos, amelyek helyben kínálnak termékeket vagy szolgáltatásokat. 


1. Google My Business (GMB) bejegyzés létrehozása és optimalizálása

A GMB a Google ingyenes eszköze, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy információt osszanak meg magukról a Google keresésben és térképen. 

Példa: Egy helyi étterem bejegyzi magát a GMB-ben, feltölti nyitvatartási idejét, menüjét, képeket az ételről és az étteremről.


2. Kulcsszó-kutatás helyi szempontból

A kulcsszó-kutatás során olyan kifejezéseket keresünk, amelyeket a helyi ügyfelek használnak egy adott szolgáltatás vagy termék keresésében. 

Példa: Egy budapesti fodrászat a "Budapesti fodrászat" vagy "fodrászat Budapesten" kifejezéseket kutathatja.


3. Helyi linképítés

Azok a helyi weboldalak vagy blogok, amelyek hivatkoznak egy adott vállalkozásra, növelik annak hitelességét és láthatóságát a keresőmotorokban.

Példa: Egy helyi sportbolt lehet, hogy hivatkozik egy helyi futóklub weboldalára, és viszont.


4. Felhasználói vélemények és értékelések kezelése

A pozitív vélemények nemcsak a potenciális ügyfelek bizalmát ébresztik fel, de a keresőmotorok számára is pozitív jelzés.

Példa: Egy autószerviz kéri elégedett ügyfeleit, hogy hagyjanak pozitív visszajelzést a GMB bejegyzésükön.


5. Mobilra optimalizált weboldal

A helyi keresések nagy része mobilról történik. Egy mobilbarát oldal elősegíti, hogy a felhasználók könnyebben navigáljanak és kapcsolatba lépjenek a vállalkozással.

Példa: Egy pizzéria weboldala adaptálódik a mobilkészülékek kijelzőjéhez, és lehetővé teszi az étlap megtekintését és a rendelés leadását.


6. Helyi tartalom létrehozása

A helyi tartalom elősegíti a kapcsolat kialakítását a közösséggel és növeli a helyi relevanciát.

*Példa:* Egy helyi kávézó blogot ír a városi kávézó kultúráról vagy eseményekről, amelyeken részt vesznek.


Összefoglalva, a lokális SEO segíti a vállalkozásokat abban, hogy kiemelkedjenek a helyi versenytársaik közül és könnyen megtalálják őket azok az ügyfelek, akik a közvetlen közelükben keresnek szolgáltatásokat vagy termékeket. Egy jól megtervezett és végrehajtott helyi SEO stratégia növelheti a weboldal forgalmát, a bevételeket és az ügyfélelégedettséget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mi az a helyi SEO?

Ha online láthatóbb akarsz lenni a helyi fogyasztók számára, meg kell ismerned a helyi keresőoptimalizálást (SEO). A Google keresések 46%-a...